PROGRAM TARA SFANTA „BOBOTEAZA”

PERIOADA: 15 – 20 ianuarie  2018

Biserica Sfintei Invieri

ZIUA I: Luni 15. Ian. 2018. Cursa EL AL, LY 574 Bucuresti – Tel Aviv – Sf. Gheorghe Lod – Nazareth

Intalnire la aeroportul Henri Coanda cu reprezentantul agentiei cu 3 ore inainte de plecare. La ora  11: 00 decolare din Bucuresti, cu sosire in aeroportul din Tel Aviv la 13:45.  Plecare spre Cezareea – Haiffa Biserica Bahai .Stela Maris – Gradinile Suspendate Continuare spre Tiberias. Cina si cazare in Nazareth/Tiberias.

ZIUA II: Nazareth – Tiberias – Muntele Tabor – Cana Galileii  – Galileea

Mic dejun. Nazareth – Biserica Sf. Fecioare Maria si Izvorul Maicii Domnului, unde Arhanghelul Gavril i-a adus Maicii Domnului vestea că va naste pe Mesia. Cana Galileii – Biserica din locul primei minuni savarsite de Iisus la nunta lui Simon si transformarea apei in vin. Optional:Muntele Tabor – Biserica Schimbarii la Fata, unde Domnul le-a aratat ucenicilor firea Sa Dumnezeiasca Continuare spre Tiberias – orasul construit de Regele Irod in cinstea Imparatului Tiberiu. Optional: Croaziera pe Marea Galileii cu pranzul, gustand din “Pestele Sf. Petru” Capernaum – orasul lui Iisus, locul unde Domnul si-a inceput activitatea Sa mesianica. Oprire la Biserica Ortodoxa cu Hramul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel. Cina si cazare in Bethlehem.

ZIUA III: Ierusalim –  Drumul Crucii – Muntele Sion

Mic dejun. Se va parcurge Drumul Crucii cu cele 14 opriri. Ajungand in Cetatea Sfanta, se viziteaza Biserica Sfintei Invieri cu Golgota, Piatra Ungerii, Sfantul Mormant, Capela Biciuirii si locul unde s-a aflat Sfanta Cruce. Participare la Sf. Liturghie a Bobotezei (Teofania) la Mormantul Sfant. Muntele Sion  cu oprire la Biserica Adormirea Maicii Domnului, Cina cea de Taina si Mormantul  prorocului David. Cina si cazare in Bethlehem.

ZIUA IV: Boboteaza – Miracolul Intoarcerii Raului Iordan! Hozeva – Ierihon

Mic dejun. Plecare spre Raul Iordan pentru Slujba de Sfintire a Apei, oficiate de catre Patriarhul Ierusalimului. Invesmantati in alb si plini de emotie va veti astepta randul, pentru a fi stropiti, precum Iisus si contemporanii sai in Apa Sfanta a Iordanului – simbolica Poarta a Imparatiei deschisa tainic de Hristos, Domnul Vietii si al Invierii. Manastirea Hozeva din desertul Iudeii, care adaposteste  Moastele Sfantului Ioan Iacob Romanul. Plecare spre Ierihon, care este considerat cel mai vechi oras din lume.  Aici se viziteaza Asezamantul Romanesc, Biserica Dudul lui Zaheu. Muntele Ispitirii “Carantania”- vedere generala. Cina si cazare in Bethlehem.

ZIUA V: Bethlehem – Sf. Sava  – Biserica Nasterii – Ierusalim – Gradina Ghetimani

Mic dejun. Bethlehem – optional:  Manastirea Sf. Sava cel Sfintit in desertul Iudeii si  Manastirea Sf. Teodosie care adaposteste mai multe Sfinte Moaste Se viziteaza  Biserica Nasterii Mantuitorului  si Biserica Sf. Ecaterina. Deplasare catre M-tele Eleon cu oprire la Biserica ortodoxa a Inaltarii Domnului si Biserica unde s-a aflat Capul Sf. Ioan Botezatorul, Biserica Sf. Pelaghia – unde se afla icoana Mantuitorului facatoare de minuni Pantocrator. Se continua cu Muntele Maslinilor, Gradina Ghetimani – locul mult iubit de Domnul, acolo unde obisnuia sa se roage si unde a fost prins, Biserica Mormantul Maicii Domnului, Valea Chedronului – Locul Judecatii de Apoi si Poarta de aur. Cina si cazare  in Bethlehem.

Ziua VI, sambata, 20 ianuarie: Mic dejun. Deplasare către Hozeva – Mănăstirea Sf. Gheorghe (închinare la moaştele Sf. Ioan Iacob Românul). Ierihon – privire panoramica asupra Mănăstirii Carantania de pe Muntele Ispitirii şi închinare în Mănăstirea „Dudul lui Zaheu” și Aşezământul Românesc de la Ierihon. Deplasare la Lod – închinare în Biserica ce adăposteşte mormântul şi moaştele Sf. Gheorghe. Sosire la Aeroport ora 16:40. Decolare – 19:40, sosire Aeroportul Otopeni ora 22:30, cursa EL AL, LY571

PRET: 650 euro/pers.

Supliment camera sng. 150/euro

Copil: 06 – 12 ani reducere 30/euro in cam.dbl.

Pretul include:

  • Serviciile la sol – autocar,conform program, ( 5 nopti cazare, mic dejun si cina) intrari in Israel,
  • ghid vorbitor de limba romana in Israel,
  • biletele de avion,
  • Toate taxele incluse.

 

Pretul nu include:

  • bacsisul pentru ghizi, soferi , bagajieri, obligatoriu
  •  (30 euro/pers.se achita la ghidul insotitor roman pe aeroport), cheltueli personale.
  • Transportul pana la Bucuresti. Autocar, Bacau – Bucuresti : Bucuresti – Bacau:  150 Lei/pers. Valabil pentru 50/pers. In care este inclusa si asigurare de sanatate.

 

Lasă un răspuns