Excursie si pelerinaj in Banat

OLTENIA – CLISURA DUNARII – BELGRAD – TIMISOARA – SIBIU 

PERIOADA : 27. Aug. – 01. Sep. 2018

M.rea Macronia - jud. Mehedinti

M.rea Macronia – jud. Mehedinti

Ziua 1. Intalnirea grupului, ora 06.00, parcare Arhiepiscopiea Romanului si Bacaului, imbarcarea in autocar si pornim pe traseul: Roman – Bacau – Brasov – Culuarul Rucar Bran – Campulung Muscel – Curtea de Arges (vizitam M.rea Mesterului Manole) – Ramnicul Valcea – M.rea Arnota – M.rea Horezu – M.rea Bistrita – Targu Jiu (Complexul Brancus, Coloana Infinitului, Poarta Sarutului, Masa Tacerii), Cazare, Hotel 3*, Targu Jiu.

Ziua 2. Mic dejun, cuntinuam traseul cu; M.rea Tismana – Baia de Arama – Baile Herculane – Orsova – M.rea Sf. Ana – M.rea Mraconia –. Cazare, Hotel 3* Herculane.

Ziua 3. Mic dejun, astazi vom merge in croaziera cu barca pe Clisura Dunarii (defileul Dunarii pe o lungime de 9 km) Statuia lui Decebal – Cazanele Mari – Cazanele Mici – Pestera Ponicova – Tabula Traiana – Podul lui Traian, revenim dupa aproximativ 2 ore, ne imbarcam in autocar si continuam in amonte pe malul Dunarii spre Moldova Noua si mai apoi spre Oravita unde vom face o plimbare cu trenul (gen Mocanita), prima cale ferata montana de pe teritoriul Romaniei) intre Oravita si Anina, apoi intram in Parcul National Cheile Nerei unde ne oprim la Cascada Bigar (una dintre cele mai frumoase din lume), apoi patrundem in cel mai mare parc Mulinologic din Sud – Estul Europei (Tinutul Morilor de Apa), spre seara ajungem in statiunea Baile Herculane. Cazare, Hotel 3*.

Ziua 4. – dimineata devreme pornim spre Portile de Fier unde vom traversa barajul pentru a trece frontiera dintre Romania si Serbia, dupa formalitatile vamale vom continua de aceasta data pe malul sarbesc al Dunarii pentru a ajunge in capitala Serbiei, Belgrad.

Catedrala Sf. Sava – Sfantul Sava este un Apostol la care majoritatea sarbilor se roaga, acesta fiind un sfant foarte milostiv, care ajuta credinciosii sa revina pe calea cea dreapta a credintei.

Catedrala Sfantul Marc – Biserica a fost construita in numele sfantului Apostol si Evanghelist Marc. Interiorul bisericii nu a fost terminat niciodata, icoanele miraculoase ale bisericii aduc aici anual mii de credinciosi ortodocsi toti crezand ca biserica este facatoare de minuni.

Vechiul Palat Regal din Belgrad – din capital Serbiei sau Strai Dvor in limba sarba. Acest palat arata minunat , deoarece atunci cand s-a construit, intentia era sa fie cel mai frumos palat din toate palatele domnitorilor tuturor tarilor din lume. Cazare Hotel 4* Belgrad

Ziua 5. Mic dejun – Ne indreptam spre granita Jimbolia pentru a ajunge in capitala Banatului, Timisoara “Mica Vienă”, “inima Banatului”, “orașul de pe Bega”, “orașul florilor”sunt doar câteva din numele cu care locuitorii și turiștii deopotrivă obișnuiesc să alinte Timișoara. Și pe bună dreptate! Departe de a fi orașul tipic, sufocat de construcții fără identitate, Timișoara se încăpățânează să le ofere tuturor celor care îi străbat străzile propriul lor colț de rai fie că asta înseamnă piațete cu un aer boem, clădiri și palate înrădăcinate în istorie, poduri care alunecă romantic peste apusuri, parcuri peste care domnesc mii de soiuri de flori și de copaci sau cluburi în care muzica nu are somn.

Incepem turul pietonal cu: Cladirea Palatului Culturii, Catedrala Mitropolitana, Castelul Huniade (Muzeul Banatului), Vechea Cetate sau Centrul Vechi. Seara promenada pe malul raului Bega, timp liber la dispozitia turistilor. Cazare, Hotel 3*, Timisoara.

Ziua 6. Mic dejun – Din inima Banatului ne indreptam spre fosta capitala Culturala Europeana Sibiu, unde vom face un tur pietonal cu Piata Mare, Piata Mica, Podul Indragostitilor, Biserica Evanghelica, Strada Ingusta si Catedrala Arhiepiscopala a Sibiului.

Pe curand si ramas bun” Mergem spre casutele noastre.

Pret  200 Euro /persoana.

Pretul include:-

– Transport cu Autocarul clasificat international

– 4 nopti cazare in camera dubla/tripla cu mic dejn, Hotel 3*

– 1 noapte cazare cu mic dejun in Serbia (Belgrad) Hotel 4*

– Taxe autostrazi si parcari

– 2 soferi, diurna soferi

– Insotitor de grup din partea agentiei pe tot parcursul excursiei

Pretul nu include:

– Supliment Camera Sng. 100 euro/pers.

– Intrarile la obiectivele turistice

– Croaziera pe Dunare

– Trenul de la Oravita la Anina

  Nota

IMPORTANT: Pentru trecerea fronierei in Serbia este nevoie de CARTE DE IDENTITATE ( C. I. )  sau PASAPORT. Pentru minorii care au C.I. este nevoie de acordul parintilor (declaratie notariala), Pentru minorii care nu au C.I. este nevoie de Pasaport si declaratie notariala, daca minorii sunt neinsotiti de parinti.

Acest program apartine in exclusivitate agentiei Meteora Tour

Lasă un răspuns