MACEDONIA – MUNTENEGRU – SERBIA

Perioada: 02 – 08. Oct. 2018.

Insula bisericii -Kotor – Muntenegru

Ziua 1. Bacau – Skopje

Plecare din Bacau, parcare hotel Moldova ora 03:00 pe ruta, Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Sofia – Skopje. Cazare Skopje.

Ziua 2. Skopje

Mic dejun. Buna dimineata Skopje, vom incepe turul pietonal in capitala Macedoniei: Vizitam Catedrala Sf. Clement cea mai mare biserica ortodoxa din Macedonia, continuam cu Moscheea, Mustafa Pasha – Biserica, Sveti Spas – Podul de Piatra (simbolul orasului Skopie) – Memorialul, Maica Tereza (nascuta in Skopie in anul 1910, calugarita catolica de origine albaneza, a fondat ordinal Misionarii Caritatii in Calcutta pentru care a primit in anul 1979, premiul Nobel pentru Pace, fiind beatificata de Biserica Catolica in 2003. Cazare Skopje.

 

Ziua 3. Scopje – Ohrid

Mic dejun. Astazi vizitam M.rea Sfantul Pantelimon Nerezi (Biserica Bizantina) Apoi ne deplasam spre Canionul Matka pentru a vizita, M.rea Sf. Andrei, M.rea Matka si M.rea Sf. Nicolae. Seara ajungem in Ohrid. Cazare.

 

Ziua 4. Ohrid

Mic dejun. Orasul Ohrid este situat langa lacul cu acelasi nume, supranumit “Ierusalimul din Balcani”, are 365 biserici cate una pentru fiecare zi a anului. Vom vizita Biserica Sf. Sofia (a fost construita in timpul Primului Imperiu Bulgar, initial ca biserica sinodala a Bisericii Ortodoxe bulgare apoi ca Arhiepiscopie a Ohrididului, pastreza fresce din sec.XI) – Teatrul Antic (sec. II i.e.n. in timpul romanilor se organizau aici lupte cu gladiatori si executii ale crestinilor), M.rea Bogorodica Perivlepta, Biserica Sf. Clement si Sf. Pantelimon (adaposteste moastele Sf. Clement). Cazare zona Ohrid.

Ziua 5. Ohrid – Kotor – Cetinje

Mic dejun. Incepem ziua cu vizita la M.rea Sf. Naum ( construita in anul 910, de catre Sf. Naum, inchinata Sf. Arhanghel Mihail). Parasim aceasta zona minunata si ne deplasam spre Muntenegru pentru a vizita orasul Kotor si apoi Cetinje,(capitala istorica a Muntenegrului) continuam vizitarea cu M.rea Cetinje. Cazare zona Cetinje.

Ziua 6. Cetinje – Podgorica – Belgrab

Mic dejun. Astazi vom face un scurt popas in capital Muntenegrului, Podgorica, pentru a vizita centrul istoric si M.rea Moraca. Vom continua drumul spre Serbia prin Canionul Tara,(al doilea ca marime din lume). Odata ajunsi in Serbia vom vizita M.rea Lelic, ca mai apoi sa ne indreptam spre Belgrad. Tur pietonal, cazare in Belgrad.

Ziua 7. Belgrad – Timisoara – Sibiu – Brasov – Bacau

Mic dejun. Frumusetea Belgradului taie rasuflarea oricarui vizitator

asadar ne incarcam cu energie pozitiva si dupa o scurta tura prin magazine ne imbarcam in autocar cu destinatia, “Casuta Noastra”

seara tarziu vom ajunge in Bacau.

Pret: 325 Euro/persoana.

PRETUL ESTE CALCULAT PENTRU UN GRUP DE MINIM 40/PERS.

Pretul include:

– Transport cu Autocarul clasificat international

– 6 nopti cazare in camera dubla/tripla cu mic dejn, Hotel 3*

– Taxe autostrazi si parcari

– Diurna soferi

– Insotitor de grup – preot din partea agentiei pe tot parcursul excursiei

Pretul nu include:

– Supliment camera Sng. 120 euro/pers.

– Intrarile la obiectivele turistice

– Cheltuieli personale

– Asigurarea de sanatate

  Nota

IMPORTANT: Pentru trecerea fronierei in Macedonia, Muntenegru si Serbia este nevoie de CARTE DE IDENTITATE ( C. I. )  sau PASAPORT. Pentru minorii care au C.I. este nevoie de acordul parintilor (declaratie notariala), Pentru minorii care nu au C.I. este nevoie de Pasaport si declaratie notariala, daca minorii sunt neinsotiti de parinti.

Acest program apartine in exclusivitate agentiei Meteora Tour

 

**Note Importante:

Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.

Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).

Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.

Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru Israel si Iordania.

Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.

Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.

Pentru călătorie este necesar paşaportul valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns