Pelerinaj – Grecia – Insulara: Evia, Aegina, Peloponez, Zachintos, Khefalonia, Corfu.

Mrea. Malevi – Peloponez

POGRAM ECONOMIC 9 zile, (7 nopti)

Ziua 1/2. Bacau – Ruse – Mrea. Rila – Salonic – Suroti – Vasilichi – Paralia Katerini
Plecare din Bacau ora 16:00 pe traseul: Bacau-Bucuresti-Giurgiu-Ruse-Sofia- Mrea. Rila -Kulata-Thesalonic. Dimineata ajungem in Salonic unde se viziteaza Biserica Sf Dimitrie Izvoratorul de Mir si apoi tur pietonal Salonic : Agora Romana, Arcul lui Galerius, Rotonda, Turnul Alb (scurt popas).continuam traseul spre Suroti – Cuviosul Paisie – Arsenie Capadocianul, ne deplasam spre Vasilichi – Sf. Anastasia Romana, continuam traseul spre Paralia Katerini. Cazare hotel 3*.
Daca timpul ne permite dupa cazare vizitam Sf. Dionisie Olimpianul.

Ziua 3. Mic Dejun, Paralia Katerini – Schitul Sf Paraschiva – Mrea. Kato Xenia – Insula Evia – Manastirea Sf David.
Excursia continua catre Schitul Sf. Paraschiva de pe Valea Tembi-loc sfant, renumit pentru puterea miraculoasa de vindecare si alinare a durerilor. Continuam traseul spre M.rea. Kato Xenia, ce adaposteste două  părţi din Brâul Maicii Domnului, dar şi o icoană făcătoare de minuni posibil pictată de Sfântul Evanghelist Luca, apoi ne deplasam la ferry-boat-ul de la Glyfa- Aghiokampos pentru a traversa in Insula Evia., a doua ca marime din Grecia. Vom vizita Manastirea Cuviosul David cu hramul Schimbarii la fata, o manastire de calugari situata la poalele muntilor Kavalaris, la o altitudine de 930 m unde se pastreaza relicva crestina Capul Sf David cel Batran. Cazare la hotel de 3* in Insula Evia

Ziua 4. Mic Dejun, Insula Evia, Sf. Ioan Rusu – Nea Makri – Atena – Insula Aegina – Manastirea si Catedrala Sf Nectarie Taumaturgul.
Biserica Sf Ioan Rusul care se afla in localitatea Prokopi  si adaposteste  Moastele Sf Ioan Rusul, originar din Rusia Vom parasi insula Evia pe pod si ne indreptam catre Manastirea Sf Efrem cel nou, manastire de maici din localitatea Nea Makri, regiunea Atica la 40 km distanta de Atena. Manastirea are o vechime de circa 600 de ani, este zidita din piatra in stil grecesc si adaposteste Moastele Sf Efrem, care este considerat ocrotitorul dependentilor de droguri si al celor cu depresie. Continuam cu Cuviosul Partenie Lampacas, plecare spre portul Pireu (tur de oras Atena functie de timpul avut la dispozitie) pentru imbarcare pe ferry-boat si traversare catre Insula Aegina unde vom vizita Manastirea si Catedrala Sf Nectarie Taumaturgul, mare vindecator si facator de minuni. Cazare la hotel 3* in Aegina

Ziua 5. Mic Dejun, Pireu – Canalul de Corint – Sf. Patapie – Peloponez – Mrea. Malevi.
Dimineata intoarcere in port pentru revenire la Atena. Dupa debarcarea in portul Pireu,continuam traseul spre Canalul de Corint locul unde a predicat Sfantul Apostol Pavel, continuam spre Sf. Patapie apoi dupa aproximativ 4 ore vom ajunge la un loc cu adevarat binecuvantat- Manastirea cu hramul Adormirea Maicii Domnului din Malevi – cu icoana facatoare de minuni pictat de Sfantul Evanghelist Luca 5. Cazare Manastirea Malevi 

Ziua 6. Mic Dejun, – Malevi – Vasta – Kilini – Zachintos – Kilini – Patras
Dimineata devreme Plecare de la Mrea. Malevi spre Biserica Sf. Teodora de la Vasta (Legendele locului marturisesc cum ca un rau al zonei si-a schimbat traseul, ajungand astfel sa treaca chiar pe sub temelia bisericii construite de ei. Mai apoi, copaci au inceput sa creasca din acoperisul bisericii, ale caror radacini nu se vad nici in interiorul bisericii, nici sub tavan si nici pe lateralul cladirii. Sute de ani au trecut, insa radacinile tot nu se vad), este una dintre cele mai minunate bisericute din lume, fiind unica prin cele petrecute cu ea. Continuam spre Kilini, lasam autocarul in port si ne imbarcam pe ferry-boat ajunge in insula Zakintos pentru a ne inchina la moastele Sf. Dionisie dupa care ne imbarcam din nou pe ferry-boat debarcam in Kilini luam autocarul si ne deplasam spre Patras vom vizita Catedrala Mitropolitană din Patras unde vom închina la moaştele Sfântului Apostol Andrei şi la crucea în formă de X pe care a fost martirizat Cazare Hotel 3* Patras.

Ziua 7 Mic Dejun, Patras – Kefalonia
Plecare de la hotel ne deplasam spre port si ne imbarcam pe ferry-boat spre Kefalonia. Kefalonia este cea mai mare dintre insulele ionice. Stâncile ce se înălţă brusc din apele albastre şi transparente, alcătuiesc locul ideal pentru o viaţă liniştită şi senină: mici sate, case modeste, ruinele unei oraş antic şi câteva locaşuri de cult, sunt doar o parte dintre frumuseţile Kefaloniei. Recent, Kefalonia a fost numită „insula contrastelor”: ruine romane, veneţiene şi bizantine se înghesuie unele într-altele, de-a lungul plajelor însorite. Dintre bogăţiile duhovniceşti ale insulei, amintim următoarele locaşuri: Mănăstirea „Sfântul Cuvios Gherasim”, Peştera „Sfântul Cuvios Gherasim”, Mănăstirea „Sfântul Andrei” şi Mănăstirea Maicii Domnului „Lagouvarda”.

În fiecare an, în luna august, la capătul sud-estic al insulei, mai mulţi şerpi mici neprimejdioşi purtând pe cap semnul Crucii apar în jurul vechii clopotniţe a bisericii din localitatea Markopoulo. Ei se arată mai întâi în preajma sărbătorii Schimbării la Faţă a Domnului, pe 6 august. De atunci şi până la praznicul Adormirii Maicii Domnului, de pe 15 august, în fiecare noapte se citeşte câte un paraclis. Îndată după praznic, ei sunt aşezaţi în zona vechii clopotniţe şi dispar pe dealuri, iar până în luna august a anului următor nu se mai vede nici urmă de şarpe. Dupa ce ne cazam Avem ocazia sa ne curatim sufleteste la Biserica Sf. Maria cu serpii, Biserica Fecioarei Maria cu Crini si Manastirea Sf. Gherasim (vindecator de boli psihice). Cazare Hotel 3*

Ziua 8 Mic Dejun, Kefalonia – Lefkada – Igumenita – Corfu – Meteora.
Dimineata ne deplasam spre port pentru a ne imbarca pe ferry-boat, traversam in insula Lefkada continuam drumul catre Igumenita trecem cu ferry- boat-ul in insula Corfu unde ne vom inchina la Moastele Sfantului Spiridon si ale Sfintei Imparatese Teodora, ne intoarcem in port luam ferry- boat-ul spre Igumenita si continuam traseul catre Kalambaka. Seara Cazare Hotel 3*.

Ziua 9 Mic Dejun, Meteora – Salonic – Kulata – Sofia – Ruse – Giurgiu – Bacau.
Meteora, situata in campia Thesaliei, in apropiere de Kalambaka, intre muntii Koziakas si Antichassia, este unul din cele mai cunoscute centre monahale ale Rasaritului crestin. O adevarata padure de piatra ce izbucneste in mijlocul campiei plaseaza ansamblul monastic intr-un peisaj de o maretie tulburatoare. Meteorele reprezinta cel mai important centru monahal ortodox al grecilor, dupa Sfantul Munte Athos. Traseul de la Kalambaka pana la manastiri este fermecator. In dreapta si stanga apar stanci inalte, salbatice. Dupa un parcurs incantator ajungi la Meteora, unul din cele mai frumoase locuri de pe pamant, iar ca fenomen natural, unicul din lume.Odata ajunsi cu autocarul sus pe stancile abrupte vom vizita 2 din cele 7 manastiri care mai pot fi vizitate si astazi: Mrea. Sf. Stefan si Mrea. Marele Meteor.

Dupa pranz ne vom lua ramas bun si ne vom deplasa spre tara pe traseul; Kalambaka – Larisa – Salonic – Promahonas – Sofia – Ruse – Giurgiu – Bucuresti – Bacau.

 

Pret Euro

Pretul este calculat pentru plecare din Bacau.

Grup minim 50 pers.

Pretul include:

. Transport autocar clasificat international

. 7 nopti cazare cu mic dejun, hotel 3* loc in camera dubla/tripla

. Biletele pentru ferry-boat, 9 traversari.

Nu sunt incluse:


Asigurarea medicala de calatorie,
• Bilete de intrare la obiectivele turistice,